Mateja Jordovič Potočnik

Senzualna vadba za ženske

Ženske se bomo družile in razvajale v intimnem,
zatemnjenem prostoru brez ogledal. Zakaj ravno tak prostor? Ker se ženske prepogosto primerjamo z drugimi in smo same sebi velikokrat največji kritik. Tako se lahko posvetimo sebi in bistvu vsega, svoji notranjosti, ne da bi sodile sebe ali se primerjale z ostalimi udeleženkami.

Prostor in ambient

Vadba traja 90 minut in poteka v zelo prijetnem, zatemnjenem prostoru, brez ogledal in ob sproščujoči glasbi. Prostor je prijetno topel, s talnim gretjem. V prostoru je veliko pripomočkov za naše udobje (blazine za jogo, blazine za pod zadnjico, itd).

 Zakaj ravno tak prostor? Ker se ženske prepogosto primerjamo z drugimi in smo same sebi velikokrat največji kritik. Tako se lahko posvetimo sebi in bistvu vsega, svoji notranjosti, ne da bi sodile sebe ali se primerjale z ostalimi udeleženkami.

 Zatemnjen prostor nam pomaga, da naša koncentracija in misli ne uhajajo k drugim, temveč se povsem sprostimo in posvetimo same sebi. To lažje dosežemo tudi s tem, da imamo med gibanjem, kolikor je mogoče, zaprte oči in se v popolnosti prepustimo in osredotočimo na občutke v sebi.

Potek vadbe

Na začetku si s pomočjo karte intuitivno izberemo namen vadbe. Vsaka prebere karto in nam deli njeno vsebino ter svoje razumevanje karte.

Po krajšem sproščanju in umirjanju začnemo z gibanjem. Vadba je po intenziteti sama po sebi malo do srednje intenzivna, sestavljena iz različnih kombinacij krožnega gibanja in še nekaterih drugih elementov, ki pripomorejo k vzpostavljanju stika s seboj. Večino časa jo izvajamo na tleh, na koncu pa jo popestrimo s plesom.

Na začetku osnovna vadba poteka samo z nekaj dodatnimi elementi, ki se sčasoma razvijajo, stopnjujejo in dodajajo novi. Ker bi bilo sicer vsega preveč, se vadba, ko smo bolj sproščene in smo bolj povezane s seboj, nadaljuje na višje stopnje. Tako postopoma začnemo in nadaljujemo z odstiranjem tančice, ki zakriva našo bit in s pomočjo gibanja ponovno zbudimo senzualno žensko v sebi.

Na koncu ure izpeljemo še delitev. S soudeleženkami podelimo svoje občutke med vadbo, kaj nam je sporočal kritični um, katera čustva so nas preplavila in zakaj. Kako zdaj, po zaključku vadbe razumemo sporočilo svoje karte.

Cilji vadbe:

  • poglobljen stik s sabo, sprejemanje sebe, takšne kot si,
  • izražanje in poslušanje sebe, dovoliti si se izraziti, se slišati,
  • vzljubiti svoje telo,
  • vzpostaviti stik s svojo žensko energijo,
  • mentalna in senzualna sprostitev,
  • razgibanje celotnega telesa,
  •  nežno utrjevanje tonusa,
  • naravno izvajanje fluidnih, mehkih ženstvenih gibov,
  • v skupini ustvariti ljubečo medsebojno podporo in varno okolje.

Če si se našla v zgornjih vrsticah, se mi pridruži in stopi na pot razcveta svoje ženske energije, na pot do notranjega zadovoljstva. Stopi na pot do sebe.