Mateja Jordovič Potočnik
Maja - senzualna.si

O meni

Tako hvaležna sem, da živimo v času in okolju, v katerem imamo ženske več svobode in pravic kot kadarkoli prej. In kljub temu, da nas čas, v katerem živimo, usmerja ven, proč od svoje biti, ni bilo še nikoli toliko možnosti, da se, če le želimo, prepustimo iskanju svoje izvirne ženske energije in svojega poslanstva.

Tudi sama sem prav s tem namenom – najti sebe  – vrsto let iskala tisto NEKAJ. Iskala sem program ali dejavnost, s katero bi prebudila svojo notranjo boginjo v vsej svoji lepoti in popolnosti. Plesala sem, vodila skupinsko vadbo, se udeleževala različnih delavnic in se nekaj let učila tudi senzualnega plesa ob drogu. Vendar je še vedno nekaj manjkalo. Tista nevidna čarobna sestavina, ki bi pripomogla k želenemu učinku in me pripeljala do cilja mojega iskanja. Še najbolj se je mojim pričakovanjem približal ples ob drogu, vendar je hkrati z mojo žensko energijo spodbujal tudi moško energijo, ki se je kazala skozi tekmovalnost in vnemo, da sem čim prej, čim hitreje in čim bolje osvojila nov element in bila vsak dan boljša …

Kdor išče, ta najde

Ves ta čas sem iskala tudi svoje poslanstvo. Tisto nekaj, kar v meni prebuja strast, ker je močnejše od mene, kar me vleče naprej. Ves čas sem se zavedala, kakšne talente imam in kaj je tisto, kar me osrečuje, vendar nisem vedela, kako se s tem spoprijeti. Vse do nedavnega, ko sem po naključju (čeprav sedaj verjamem, da naključij ni in da se vse zgodi z namenom) na spletu naletela na informacije o obredu, za katerega sem takoj začutila, da bo prelomnica v mojem življenju.

Sporočilo, ki sem ga med obredom prejela, je bilo, da sta moje poslanstvo petje in ples.

S tem, kar sem izvedela, nisem bila nič bližje cilju, moje poslanstvo se mi še zmeraj ni odkrilo. Vedela sem, da mi ples “polni baterije”, da med plesom žarim od veselja in energije, vendar v njem nisem videla svoje poklicne poti. Pomagala mi je vodja obreda, ki je v meni videla nekoga, ki izvaja »zdravilne plese za ženske«. Nekoga, ki s svojim znanjem, talentom in občutki pomaga ženskam, da se odprejo in vrnejo v svojo žensko energijo. V tistem trenutku se mi je utrnilo, da sama skreiram to, kar že ves čas iščem.

Program se je sestavil s svetlobno hitrostjo, praktično v nekaj dneh – ideje so kar vrele iz mene.

Vse, kar potrebujemo, je v nas!

V iskanju same sebe sem ugotovila, da je vse, kar zares potrebujem, že v meni. In to je tisto, česar se ženske ne zavedamo dovolj. Da je vse v nas!

Sestavila sem plesno–gibalno meditacijo, kombinacijo krožnega gibanja in še nekaterih drugih elementov, ki nam pomagajo priti v stik s seboj in s svojo žensko energijo. Tako v sebi najdemo to, kar smo ves čas iskale zunaj sebe.

Reference:

  • Trener skupinske vadbe FZS
  • idejni vodja in direktorica Gibis-em d.o.o. – aerobika, pilates, funkcionalna vadba, gliding, TNZ, HIIT, …
  • ljubiteljica plesa ob drogu
  • strastna plesalka standardnih in latinsko – ameriških plesov
  • NLP Praktik
  • udeleženka pri Sasha Cobra – Seeds of Transformation