Zdravilni pogovor z mojo maternico

Zadnjič sem se pogovarjala s svojo maternico. Ja, prav si prebrala, pogovarjala sem se z organom svojega telesa. In preden me obsodiš, da se mi meša in nehaš brati, te prosim, da se prepustiš zapisanemu besedilu in si šele na koncu ustvariš mnenje.

Maternica je organ, ki ima skoraj nadnaravne sposobnosti. Maternica je dobesedno vir življenja. V ženski maternici se devet mesecev razvija in raste novo bitje. Maternica mu daje mehko in varno zavetje ter ga hrani, dokler ni dovolj močan, da priveka na svet. Mar ni to eden od čudežev življenja?

Rože lepše rastejo, če se pogovarjaš z njimi

Si že kdaj slišala, da rože lepše rastejo, če se pogovarjaš z njimi? Zagotovo si. Razlaga je čisto preprosta. Kamor gre tvoja pozornost, tja gre tvoja energija. Če to veš, ti je gotovo jasno, zakaj roža, ki jo neguješ s svojo ljubečo energijo, lepše uspeva in se verjetno strinjaš, da to isto energijo lahko usmerimo tja, kamor koli želimo.

Gotovo si vsaj enkrat v življenju izkusila bolečo menstruacijo, morda celo krče. Seveda si se tej bolečini upirala, se z njo borila na tak ali drugačen način. Si se kdaj vprašala, kaj ti sporoča? Si se sploh kdaj vprašala, kaj ti sporoča telo? Kako močno te mora boleti, da se končno ustaviš? Si se kdaj vprašala, kaj lahko sama narediš, da bi se počutila bolje? S tem ne mislim, da vzameš tri protibolečinske tablete in morda celo počakaš, da bolečina mine, preden spet tečeš dalje. Si se kdaj usedla in vprašala svoje telo, kaj ti sporoča?

Kaj ti sporoča tvoje telo

Tvoje telo ima čudežno moč regeneracije. Ko se urežeš, se rana zaceli. Ko zboliš, se tudi pozdraviš. V tvojem telesu potekajo zapleteni procesi, ki ti povrnejo zdravje in funkcionalnost. Če bi svojemu telesu posvetila pozornost, mu poslala negujočo energijo, bi se zagotovo obnovilo hitreje.

Eden od načinov je že ta, da svoje roke položiš na boleče mesto in ga nežno božaš. Še več pa lahko dosežeš, če se z njim tudi pogovarjaš. Morda tega nisi nikdar počela, vendar ni težko. Naj ti opišem na primeru moje maternice.

Potovanje za ženske

Naj najprej razložim, zakaj mi je sploh prišlo na misel, da bi se pogovorila z njo. Udeležila sem se spletnega potovanja Ženski portali moči, ki ga organizira Suzana Grau. Tam sem dobila mnogo več, kot sem sprva pričakovala. Toplo ga priporočam vsaki ženski, v katerem koli obdobju življenja, še bolj pa materam deklic, da končno počasi transformiramo negativna čustva v povezavi z ženskim ciklom in mesečno krvavitvijo, da postanemo hvaležne za svojo cikličnost in jo sprejmemo z ljubeznijo.

Ravno v času, ko sem se udeležila tega globokega potovanja, sem ob res nežni masaži, polni mehkega, ljubečega dotika, presenečeno začutila precej močno bolečino v maternici. Res me je presenetila. Zakaj me boli, saj se me maserka vendar komaj dotika?

Pogovor s svojo maternico

Nekaj dni pozneje, bili smo na dopustu, sem začela razmišljati o tej bolečini. Bila sem ravno prav sproščena in pretočna, da sem poskusila nekaj novega in tako prišla do res dragocenih spoznanj. V mislih sem se ukvarjala s to bolečino. Ker me v tistem trenutku dejansko ni nič bolelo, sem bolečino enostavno brez upiranja sprejela. Roki sem položila na maternico in se vprašala, zakaj me boli. Res sem bila začudena, saj se nisem spomnila kakšne neprijetne izkušnje, povezane z rodili. Ves čas se mi je zdelo, da ta bolečina ni moja oziroma ne samo moja. Ljubeče sem se začela pogovarjati s svojo maternico in ji preko dlani pošiljati energijo ljubezni. »Zdravo, draga moja. Kako si? Tukaj sem s tabo. Rada te imam in te sprejemam. Pošiljam ti ljubezen, da te pozdravim. Ne razumem, od kje in zakaj ta bolečina.« Na tak način sem se pogovarjala z njo kar nekaj časa.

Nemo sporočilo

In potem sem dobila odgovor. Nisem jasnovidka in nisem videla nikogar, tudi slišala nisem ničesar. Enostavno se je odgovor pojavil v mojih mislih. Čutila in zaupala sem, da si ga nisem izmislila. Nisem bila v umu, bila sem sproščena in sem sledila svojim občutkom.

Sporočilo, ki sem ga dobila, se je glasilo nekako takole: »Bolečina, ki jo čutiš, izvira še od tvojih prednic. Spolnost zanje ni bila povezana z užitkom, ampak z bolečino. Spolni odnosi so bili namenjeni moški sprostitvi in reprodukciji. Pogosto so bile praktično nepripravljene na odnos. Penetracija je bila zanje večkrat boleča. Bile so tako rekoč posiljene. Njihova čustva in občutki niso bili pomembni. V solzah bolečine so utapljale svojo nemoč in te solze so pred partnerjem skrivale.«

Sporočilo me je osupnilo, a hkrati mi je postalo vse jasno in razumljivo. Že dolgo vem, kakšno spolnost so imele naše babice in generacije žensk pred njimi. In če veš, da smo vsi energija in da ta energija ni uničljiva, lahko tudi nekako sprejmeš, da se del te energije prenaša iz roda v rod.

Pravzaprav sem pri Suzani tudi izvedela to, kar še dodatno potrdi zgornje trditve, da smo bile v času, ko je bila babica noseča, v babičini maternici, znotraj zarodka svoje bodoče mame tudi me. Zarodku se namreč v četrtem mesecu začnejo razvijati spolni organi.

O sodobni spolnosti sem že pisala v enem od preteklih blogov, zato  se tukaj ne bom ponavljala. Vprašanje, ki se mi je postavilo v pogovoru s prijateljico, ko sem ji pripovedovala o tej izkušnji in o tem, da ženske v sebi nosimo takšne dedne zapise in zato celo čutimo fizično bolečino, je pravzaprav kar zaskrbljujoče. Kakšne dedne zapise o odnosu do žensk so prejeli naši partnerji?

Zdravilna moč misli

Prepričana sem, da lahko s pogovorom z našimi organi ali deli telesa pospešimo njihovo zdravljenje. Z modernim načinom življenja, ko pričakujemo instantne rešitve za vse težave, smo pozabili mnogokatero starodavno modrost. Zagotovo sta ljubeča pozornost in pogovor s svojim telesom ena od teh modrosti. Zakaj je ne bi obudili? Jaz zase vem, da se bom k njej še kdaj zatekla ali jo celo vpeljala kot svojo redno prakso.

Sicer pa so tudi rituali za prebujanje ženske energije neke vrste pogovori s seboj. Med mehkim krožnim gibanjem se nam utrnejo mnoga spoznanja o sebi in se nam odstirajo nove in nove tančice naše ženske esence. Vabim te, da se mi pridružiš na senzualnem potovanju v svoje globine v živo ali prek Zooma. Kaj še čakaš? Prijavi se na brezplačni obisk.