Kakšne spolnosti si želimo ženske

Kje je tvoja pozornost? Večino časa zunaj tebe.

Pogosto nekam hitiš, nekaj iščeš, nekaj gledaš, se z nekom pogovarjaš, razmišljaš o tem, kaj bo jutri …

Čutiš rahlo utrujenost, a se ne oziraš nanjo, saj imaš polne roke dela. Naslednji dan te neprijetno praska po grlu. Hitro poližeš pastilo za grlo in nadaljuješ z obveznostmi. Tretji dan si že precej utrujena in tudi grlo te že boli, ti pa hitiš dalje in razmišljaš o tem, kaj vse moraš še ta dan postoriti. O počitku niti ne razmišljaš. Saj ga ne potrebuješ. Pravzaprav se ti zdi, da itak počivajo samo leni ljudje. Ti pa nisi lena in sploh nimaš časa lenariti.

Ko obležiš

Dan ali dva kasneje obležiš doma s polnim nosom, vročino, glavobolom in na smrt utrujena. Zdaj je tvoja pozornost na bolečini in neugodju. Jezna si nase. Le kako si lahko zbolela, ko vendar nimaš časa ležati doma.

Telo te je ves teden opozarjalo, da potrebuješ počitek, a ti ga nisi slišala ali pa si ga ignorirala. Namesto da bi si vsak dan vzela nekaj časa zase, za počitek, za razvedrilo, da odložiš vse breme, ki se ti je nabralo čez dan, zdaj ležiš v postelji.

Vzameš dva lekadola in takoj, ko popusti glavobol in si malo pri močeh, že sediš za računalnikom in s telefonom v roki za »nujne« službene klice. Ko ti pade še temperatura in se počutiš skoraj kot človek, se že odpraviš v službo, pa čeprav še nisi popolnoma zdrava …

In to počneš na vseh ravneh. Ne samo na telesni, tudi na čustveni, energetski, …

Sploh veš, kaj čutiš, razen kadar boli?

Nimaš časa zase, nikoli se ne posvečaš svojim čustvom, saj zanje nimaš časa ali pa se ne želiš ukvarjati z njimi. Iščeš hitre rešitve, ki pa ne prinesejo dolgotrajnega zadovoljstva.

Enako je pri seksu. Nisi osredotočena na občutke v svojem telesu, ampak hitiš do vrhunca. Tvoje misli so ves čas naprej. Pri večji vznemirjenosti, pri večjem vzburjenju, pri orgazmu.

Nisi tukaj in zdaj. Nisi s seboj in nisi s svojim partnerjem. Tvoje misli so nekje naprej, pri nečem, kar šele prihaja. Hitiš, da ti končno pride. Hitiš za tistih nekaj trenutkov viška, ne da bi sploh bila z mislimi prisotna v svojem telesu.

Ko spolnost postane odveč

Po nekaj letih takega hitrega seksa ti ni več do spolnosti. Zdaj večkrat seksaš le zato, ker tako želi partner. Med spolnim aktom čakaš, da bo čim prej konec in da čim prej iz sebe iztisneš tisti orgazem. Orgazmi so le še bleda senca tega, kar so nekoč bili.

Začneš se spraševati, kaj je narobe s teboj. Seveda izgovore spet iščeš na napačnem mestu. Služba, otroci, obveznosti, leta. Saj je menda običajno, da ženska po štiridesetem nima več želje po spolnosti. Počutiš se krivo in nepovezano s partnerjem. Postajaš nezadovoljna in nesrečna. Ne vidiš več rešitve.

Se da drugače?

Bistvo izpolnjujočega spolnega odnosa je pozornost. Prisotnost. Biti tukaj in zdaj. Biti v svojem telesu. Zaznavati in spremljati, kaj se dogaja v tvojem telesu, kaj ti paše in kaj ne. Seveda to sproti sporočaš svojemu partnerju, kakor tudi on tebi.

Ne razmišljaš o tem, kako si jezna na partnerja, ne razmišljaš o orgazmu, ne razmišljaš o tistem res dobrem seksu izpred let, ko sta bila še sveže zaljubljena. Ne sanjariš!

Si tukaj in zdaj. Prisotna v svojem telesu in se osredotočaš na to, kaj čutiš v telesu. Ker želiš ujeti vsak trenutek užitka, je gibanje temu primerno. Počasno. Ne hlastaš za orgazmom. Pravzaprav ravno nasprotno. Izogibaš se mu. Ko napetost preveč naraste, se ustaviš. Seveda enako velja za partnerja.

To večkrat ponovita, dokler se končno ne prepustita vrhuncu. Večkrat, ko bosta prekinila tik, preden gre čez rob, močnejši bo vrhunec. Bistvo dobrega ljubljenja ni cilj, ampak pot😉.

Kroženje energije

Pomembno pa je tudi nekaj drugega. Energija. Energijo je treba najprej okrepiti. Ženski pozitivni pol je prsni koš. Prsi. Pomembno je, da moški nežno boža tvoje prsi, da prebudijo.

Pozitivni pol pri moškem je njegov penis. Moški naj pošilja svojo ljubezen (energijo) skozi svoj ud v tvojo nožnico, ki je pasivni pol (-). Energija se dvigne v tvoje prsi in iz tam v prsni koš moškega. Njegov negativni pol. Tako energija kroži, vaju polni in povezuje. Šele ko sta med ljubljenjem tudi energetsko povezana in pretočna, takrat vama vrhunec ne bo več edini pomemben. Pomemben bo tudi akt.

Povezana s seboj

Seveda se vsega tega ne da čez noč. Še posebej ženske, ki nam seks ni potreba, tako kot moškim, ampak pika na i povezanega odnosa. Za to potrebujemo več časa. Da bi bile bolj pripravljene na izpolnjujoče ljubljenje, se moramo najprej povezati s seboj in v sebi poiskati vse to, kar pričakujemo od drugih, še posebej od partnerja. Naučiti se moramo, kako sebi dajati ljubezen, ki jo iščemo pri njem, in smo zato tako pogosto razočarane. Sebi moramo dati potrditev, vrniti si moramo vrednost in prevzeti nazaj svojo moč.

Pridruži se mi na negovalni praksi za ženske, na kateri bomo skozi kombinacijo senzualnih krožnih gibanj spet vzpostavile stik s seboj, svojimi čustvi in svojim telesom. Prebudile bomo zadovoljno žensko v sebi.